קים הלברג, מאמן מידלסברו, חשף כי מאמן סאות'המפטון, טונדה אקרט, התקשר אליו באופן אישי כדי להתנצל על פרשת הריגול שהתרחשה בעונה שעברה. בעקבות הפרשה, הקדושים הורחקו מפלייאוף העלייה של הצ'מפיונשיפ, ומידלסברו, שאותה ניצחה בחצי הגמר, הוחזרה במקומה. זאת לאחר שהתגלה כי אנשי סאות'המפטון ריגלו אחר אימוני מספר יריבות, ובהן גם הקבוצה מצפון אנגליה.
השבוע נענש אקרט בהרחקה לשישה שבועות על תנאי, שתיכנס לתוקף רק אם יפר את התנאים עד תום העונה הבאה, וכן בקנס של 28 אלף ליש"ט. ביום חמישי התייחס השבדי לפרשה בריאיון ל-’BBC’ והבהיר כי מבחינתו, הסיפור הסתיים כבר עם פרסום ההחלטה הראשונית: "אני לא נוהג לשמור טינה אחרי דברים כאלה. הם קיבלו את העונש שלהם, ואנחנו המשכנו הלאה".
הלברג הוסיף כי מאז אותו יום שוחח עם אקרט, שהתקשר אליו והתנצל באופן אישי על המעשים. "אחרי המשחק דיברתי על נקודת המבט שלי, על הרגשות שלי ועל איך שהרגשתי. מעולם לא התייחסתי להחלטה או לעונש", הסביר. לסיום הדגיש המאמן את חשיבות הסליחה וההזדמנות השנייה: "אני חושב שלכל אחד מגיעה הזדמנות שנייה, ואני מנסה לחיות לפי העיקרון הזה בכל יום בחיי".
דניאל פרץ וטונדה אקרט (IMAGO)לאחר שקיבלה את הכרטיס לגמר הפלייאוף אשתקד, הקבוצה של הלברג הפסידה 1:0 דרמטי להאל ונשארה לשנה נוספת בליגת המשנה. מידלסברו פתחה את העונה בצורה טובה, כשהיא במקום השלישי עם 15 נקודות מ-24 אפשריות, מאזן זהה לזה של ווסטהאם של מנור סולומון, הנמצאת במקום השני, שמוביל לפרמייר ליג בסיום העונה. המפגש הראשון בין הלברג לאקרט לאחר הפרשה צפוי לקרות ביום שישי, 27.11.2026, במסגרת המחזור ה-18.