פגרת הנבחרות הסתיימה והכדורגל העולמי יחזור כבר הערב לקדמת הבמה. מי שתחזור מחר (שבת, 22:00, שידור חי בערוץ ONE) לכר הדשא היא ריאל מדריד. במסיבת עיתונאים לקראת המשחק אותו תארח נגד ויאריאל, מאמן הקבוצה ז’וזה מוריניו סיפק שואו ותקף את העיתונאים שבאו כשנשאל לגבי קיליאן אמבפה, שסופג ביקורות רבות.
“בשבועות האחרונים חשבתי שיש לי מספיק דוגמאות אמיתיות מעולם הכדורגל, אבל מסתבר שזה לא מספיק. מבחינתכם, אם יקרה משהו עם אמבפה זה ניצחון עבורכם. אפילו תיקים כמו מנצ’סטר סיטי, או הסיטואציה הקשה במדינה שלי עם כריסטיאנו והמאמן של הנבחרת, אבל זה לא מספיק. ריאל מדריד היא ריאל מדריד, ואתם תמיד חייבים למצוא משהו.
“עבורי, הוא שחקן שמחויב כל הזמן, 24/7. שחקן כדורגל הוא גם אדם, שיכול לטעות פה ושם, אבל תמיד זה יקרה עם מידת אחריות. אני לא אשקר, במשך התקופה הזו, ריאל הייתה לדוגמה עבור התנהלות מקצוענית. לדוגמה, ארדה גולר שנפצע במשחק האחרון, אני נתתי לו יומיים מנוחה. בנוגע לאמבפה, הוא היה כאן, עבר בדיקות, והלך לחוות דעת שנייה בגלל שיש לו בעיה בברך שאי אפשר להתעלם ממנה.
קיליאן אמבפה באימון ריאל מדריד (IMAGO)“לאחר מכן הייתה מסיבה בפאריס, אבל הסתבר שזה אירוע פרטי. אחר כך הייתה תאונת אופניים בשווייץ, אך זה קרה כשהוא היה במלון. גם במקרים פחות מעניינים כמו של דין האוסן, שעמד מחוץ לבית של טיאגו פיטארץ’, נצפה שהוא שולח הודעה וזה היה נראה כאילו הוא פושע. זה מביך. אתם רוצים סיפור, אני אתן לכם אחד. זו הפעם הראשונה שלריאל מדריד אין פציעות בחודש אוקטובר. אלו שפצועים סוחבים את זה מהעונה שעברה, זה סיפור טוב אבל אתם לא אוהבים אותו”.
על האם הוא יבין אם חלק מהאוהדים יכעסו על אמבפה: “זה חלק מהמטרות שלכם. לא צריך להיות איינשטיין כדי להבין מה המטרה. לגבי הברנבאו, לא אגיב. אני אכבד אותם. התקווה שלי היא שהברנבאו יוכל להיות הוגן, לקרוא בין השורות ולהבין את הדינמיקות. אני מבטיח שאם שחקן ריאל מדריד לא יתנהג כמו שצריך, ייכשל ולא יעמוד בחובות שלו כשחקן או כאזרח, אתם לא תראו את השחקן אפילו על הספסל. לא תוכלו ללעוג לו. הוא יהיה בבית. אמבפה ישחק, הוא לא יהיה על הספסל. אני בטוח שהוא לא נכשל בחובות שלו לריאל”.
גם דיומנדה, ואלוורדה ומיליטאו עלו במסע”ת
על דיומנדה: “אני לא רוצה להגיד איזו קבוצה תשחק. ריאל מדריד יכולה לשחק עם כל שחקן בסגל שלה כי יש לנו המון שחקנים איכותיים”.
דיומנדה (IMAGO)על ואלוורדה ומיליטאו: “ואלוורדה נמצא בספק, מיליטאו לא יהיה זמין, אבל לראות אותו מתאמן ואיך שהוא עובד עושה אותי שמח. אני צוחק איתו ועם הרופאים בכל יום: ‘אתה עומד לשחק’. אני ידעתי שהוא טוב, אבל הוא אפילו טוב יותר מזה. הוא צריך עוד כמה שבועות. פרלאן מנדי חזר להתאמן איתנו, רודריגו עדיין בחוץ”.