סערת הכרטיסים באצטדיון טדי אמנם משכה את רוב תשומת הלב לפני המשחק בין הפועל ירושלים למכבי חיפה ב-20:30, אבל הירוקים ינסו לשים את זה בצד ולהמשיך ברצף הניצחונות מלפני הפגרה. פרשן רדיו חיפה, ניסן קניאס, דיבר לקראת המשחק בתוכנית “שיחת היום” ב-ONE.

הפועל ירושלים רותחת על מכבי חיפה שלקחו לה הכנסה גדולה.
”זה לא כל כך עניין אותם עד הימים האחרונים. הם לא ידעו אם המשחק יהיה בטדי או ברחובות בכלל”.

הם ידעו.
”ההכנסה היא של הפועל ירושלים, אם הפועל רוצה להחרים את המשחק בסמי עופר, מכבי חיפה תשמח ותמכור את הכרטיסים לאוהדים שלה, מכבי חיפה לא צריכה את הפועל ירושלים, הפועל ירושלים צריכה את מכבי חיפה. בתור אוהד, הייתי שם וההרגשה לא נעימה, רודפים אחריך שוטרי יס”מ. השוטרים יצאו מהמגרשים ב-2008 וצריכים לחזור רק באירועי קיצון, לא בגלל שמישהו לא שם מסכת קורונה. במכבי חיפה אוהד אחד תולה שלט בגנות המשטרה ונכנסים 20 ביריונים של המשטרה ומפרקים אותם במכות. מכבי חיפה מביאה הכי הרבה אוהדים גם בחוץ והיא לא צריכה תעודת הכשר מאף אחד. אי אפשר להתווכח עם אנשים שמרגישים חוסר ביטחון בטדי”.

חבל לכולם, זה משחק מרכזי היום.
”אולי צריך לגרום לכאב הזה לקרות פעם אחת כדי שדברים יהיו טובים יותר בעתיד. הייתי רוצה לראות איזו הודעה של בכיר או משהו”.

ביום שני אוהדי מכבי ת”א יגיעו לטדי?
”ברור, אבל תייגו את אוהדי מכבי חיפה כ’מועדים לפורענות’, שוטרים סימנו אותם כפורעים, דבר שהוא לא נכון, ורואים את זה הלכה למעשה בשנים האחרונות. אני פניתי אישית לארגונים ואמרתי להם שהם פוגעים בקבוצה וצריכים לבוא, הם באו וחטפו מכות. אם זה היה קורה בהופעות של אייל גולן או שרית חדד זה היה גדול יותר. זה צריך להיות משהו מערכתי, ברמת המפכ”ל. שמישהו יגיד שהוא ערב שהאירוע הזה יעבור ללא דעות קדומות”.

המנהלת הוציאה הודעה ואמרה שהמשחק יעבור ללא אירועים.
”זה לא היה נותן פתרון לאורך זמן. כשיהיה משחק מול בית”ר אולי הדברים יהיו אותו דבר”.

מה יהיה הערב?
”מכבי חיפה חלשה בהגנה אבל טובה בהתקפה ואותו דבר הפוך, הפועל ירושלים טובה בהגנה אבל חלשה בהתקפה. אם זה ילך כמו שהלך אתמול לבית”ר עם שער מוקדם זה ילך קל, אבל אם לא, זה משחק קשוח. מכבי חיפה חייבת את הנקודות בשביל להתמודד בצמרת. היא יכולה לבוא מהקו השני ולהתחרות עד הסוף על התואר”.

איליי מדמון מול ברוניניו (עמרי שטיין)איליי מדמון מול ברוניניו (עמרי שטיין)

זה משחק מפתח. אסור לה למעוד.
”זה אותן שלוש נקודות כמו מול ב”ש. אם מכבי חיפה תנצח היום היא עולה למקום שני ובטח שאם היא תנצח גם היום וגם בשבת, היא תבוא למשחק מול הפועל ב”ש בפוזיציה מצוינת ואולי אפילו במקום הראשון, אבל בשביל לחלום על האירועים האלה צריך לחזור עם שלוש נקודות הערב קודם. ההחתמה של אלי דסה מראה שבמועדון מכוונים הכי גבוה שאפשר ולדעתי גם יתחזקו עוד בינואר. אני לא רואה תסריט אחר חוץ מניצחון היום”.

רפאלוב הולך על הליגיונרים הבכירים. הוא ניסה גם להביא את גאנדלמן. אבל מכבי חיפה לא טובה מבחינה הגנתית. אלי דסה מאוד התקפי. 
”נצטרך לראות איזון. אני לא מקנא בשום חוליה הגנתית שתצטרך להתמודד עם דסה ופדראו, צריך לשחק על נקודות החוזקה ולא על התורפה. רפאלוב הלך על ההחלטה הבטוחה יותר במקום להמר. זו הדרך שמכבי חיפה יכול לחזור לקדמת הבמה, להחזיר ליגיונרים בכירים. כסף יש פה בענק. יענקל’ה השקיע המון, פשוט ההשקעה ירדה לטימיון עם זרים לא טובים. תוסיף את זה שהשנה הביאו שלושה זרים ברמה גבוהה בהתקפה, אבל נפלו עם שני בלמים”.

אל תהיה בטוח, נראה את הבלמים הערב.
”הלוואי ואתבדה”.

תוצאה?
”1:2 למכבי חיפה”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה