יוזמה חשובה נעשית בקיבוץ בארי. היום (שלישי) נערך טקס השקה של פארק אופניים חדש לזכרם של רוכבי ורוכבות האופניים שנרצחו בשביעי לאוקטובר. אבידע בכר, שבנו כרמל ז”ל ואשתו דנה ז”ל נרצחו לידו בזמן שהיו במשך 5 שעות במצור, והוא בעצמו איבד את רגלו הימנית, עלה לדבר על היוזמה בתוכנית “שיחת היום” ב-ONE.
מה היום הזה עושה לך?
”דבר ראשון, זה יום מרגש בצורה בלתי רגילה. אנחנו נמצאים במקום שחווה אסון שיהדהד בו שנים, אבל התקומה שנעשתה פה והבנייה של מסלולי האופניים היא נהדרת. על אף האסון ושלא נוכל להחזיר את אלה שנרצחו, אנחנו חייבים לעצמנו תקומה אם זה לדרום ואם זה כמדינה. שאפו גדול לסילבן אדאמס, נמשיך לשקם פה את האזור והמדינה”.
מה עובר עליך להיות במקום הזה אחרי שאיבדת את המשפחה שלך?
”אני מתרגש מאוד. מעטים מהאנשים יודעים לרוץ עם החלום שלהם קדימה וסילבן אדאמס הוא כזה, הוא אמר לי שהוא ישקם את הענף והוא לגמרי עשה את זה. אין ספק שסילבן עם הלב הרחב שלו יכול לעזור לכל אחד וביחד נרים את העוטף”.
איך המסלול? עשית אותו?
”עדיין לא, אני בלי רגל, אבל אתאמן ואנסה אותו”.
מאיפה כל האופטימיות? זה מעורר השראה.
”איבדתי את אשתי ואת הבן שלי, אבל לא באנו לפה לסבול דקה ומי שנרצח ומת איחל לנו את כל הטוב שבעולם. אם אני הייתי מת הייתי מאחל להם לחיות הכי טוב, אז זה מה שאני עושה”.
אתה מתכוון לחזור לבארי?
”כן. עוד חודשיים נחזור והקהילה תחזור איתנו ב-2027”.
אתה מרגיש בטוח?
”זה עניין של מידה. בכל מקום לא בטוח, בחו”ל לא בטוח, בבארי לא בטוח ובתל אביב לא בטוח, אז אני הולך עם הלב והוא רוצה את בארי”.
שולחים לך אהבה ושתהנה מהמסלול.
”תודה רבה”.