חשיפת “שיחת היום”: המאבק על מועד הדרבי התל אביבי בכדורסל עולה מדרגה. הפועל תל אביב הגישה ערעור רשמי לוועדת הדח"צים של מנהלת ליגת העל, במסמך שנחתם ב-12 באוקטובר, ובו דרשה לשנות את מועד המשחק מול מכבי תל אביב מיום ראשון, 1 בנובמבר, ליום שני, 2 בנובמבר. האדומים טוענים כי השיבוץ הנוכחי מעניק יתרון ספורטיבי משמעותי ליריבה העירונית מכבי, פוגע בתנאי ההכנה שלהם ואף עלול לסכן את בריאות השחקנים, בעוד המנהלת מתעקשת בשלב זה להשאיר את הדרבי במועדו המקורי, בשעה 20:55.
בערעור שהוגש באמצעות עורכי הדין עמית פינס ואביעד גורמן, פירטה הפועל את לוח המשחקים הצפוף שממתין לה. האדומים ישחקו מול אנאדולו אפס ב-28 באוקטובר בבוטבגרד שבבולגריה, ייצאו למשחק חוץ בדובאי ב-30 באוקטובר, ולאחר מכן אמורים לפגוש את מכבי בדרבי ב-1 בנובמבר. ארבעה ימים לאחר מכן כבר מחכה להם ברצלונה ביורוליג. מנגד, מכבי תפגוש את הכוכב האדום ב-27 באוקטובר ואת פאריס ב-29 בחודש, כך שלטענת הפועל, בעוד היא תידרש לשלושה משחקים בחמישה ימים ולארבעה בתשעה ימים, הצהובים ישחקו שלושה משחקים בשישה ימים וארבעה ב-11 ימים.
בהפועל הדגישו כי הקבוצה תשוב מדובאי לישראל רק יום לפני הדרבי, מה שיותיר לה אפשרות לקיים לכל היותר אימון מאוחר אחד, בעוד למכבי יהיה יום נוסף להתאוששות ולהכנה. לטענתם, השינוי בתקנות רישום הזרים בליגה מקשה עוד יותר על ביצוע רוטציות משמעותיות בין היורוליג לליגה המקומית. בערעור נטען כי העומס עלול ליצור "קושי פיזי גדול על שחקני הפועל ת"א, עד כדי סכנה ממשית לפגיעה בבריאותם", וכי יש לכך השלכות ישירות על ההוגנות הספורטיבית, במיוחד במשחק שעשוי להשפיע על המיקום בסיום העונה הסדירה ועל יתרון הביתיות בפלייאוף.
שחקני הפועל תל אביב (רועי כפיר)"השוויון הספורטיבי ובריאות השחקנים חייבים להיות ערכים עליונים"
הערעור הוגש לאחר שיו"ר הפועל תל אביב, סתיו שחם, פנה למנהלת ב-7 באוקטובר בבקשה לשנות את מועד המשחק, אך נענה בשלילה למחרת. בתשובה שעליה חתום מנכ"ל המנהלת, דייויד בסן, הובהר כי השיקולים בקביעת מועדי המשחקים אינם נוגעים רק לנוחות הקבוצות, אלא גם לחשיפה הטלוויזיונית, לאינטרסים המסחריים ולקהל האוהדים. במנהלת הסבירו כי ב-2 בנובמבר יתקיים המשחק המרכזי בכדורגל בין הפועל תל אביב למכבי חיפה, ולכן אין בכוונתם לקיים באותו ערב גם את דרבי הכדורסל. עוד ציינו כי מכבי עצמה שיחקה לאחרונה שלושה משחקים בחמישה ימים במסגרת היורוליג וגביע ווינר, והבהירו: "לא ננהל את לוח משחקי הליגה כאילו הוא כפוף באופן אוטומטי ללוח היורוליג".
אלא שבערעור החדש הפועל דחתה את הנימוקים הללו, וטענה כי הדוגמאות שהציגה המנהלת מגביע ווינר אינן רלוונטיות למשחק ליגה בעל חשיבות כה גדולה. האדומים הציעו שהמנהלת תפעל מול מנהלת הליגות לכדורגל כדי להקדים את המשחק מול מכבי חיפה ליום ראשון, אך הציגו גם פתרון חלופי: לקיים את דרבי הכדורסל ביום שני בשעה 17:30 או 18:00, כך שאוהדי הפועל יוכלו להספיק להגיע גם למשחק הכדורגל בבלומפילד, שיחל ב-20:30. במועדון הזכירו כי ב-17 במרץ 2014 כבר התקיימו שני משחקי דרבי באותו יום, כאשר משחק הכדורסל החל ב-18:15 ומשחק הכדורגל ב-20:30.
שחקני הפועל תל אביב בכדורגל (ראובן שוורץ)בהפועל תקפו את העדפת השיקולים המסחריים על פני אלה המקצועיים, וטענו: "על כף המאזניים עומדים שני אינטרסים – השוויון הספורטיבי ובריאות השחקנים מחד, והאינטרסים המסחריים-שיווקיים של המנהלת מאידך". עוד נכתב כי "השוויון הספורטיבי ובריאות השחקנים חייבים להיות ערכים עליונים אשר קודמים בוודאי ובוודאי לכל שיקול מסחרי כזה או אחר". האדומים אף הסתמכו על תקנון אופ"א, הקובע כי ערכים ספורטיביים צריכים לגבור על אינטרסים מסחריים, וקראו למנהלת לקיים בעתיד הליך שיבוץ שקוף יותר, תוך הידברות מוקדמת עם הקבוצות והתחשבות בלוחות המשחקים הבינלאומיים שלהן.
כעת ההכרעה עוברת לוועדת הדח"צים, שתידרש לדון בערעור ולבחון האם יש מקום להתערב בהחלטת המנהלת. בתשובתה מ-8 באוקטובר הבהירה המנהלת כי תהיה מוכנה לשקול את דחיית הדרבי ביום אחד אם משחק הכדורגל בין הפועל תל אביב למכבי חיפה יוקדם ליום ראשון, אך כל עוד הוא מתוכנן ליום שני, מבחינתה אין אפשרות לקיים באותו ערב את שני המשחקים. נכון לשלב זה, הדרבי בכדורסל עדיין משובץ ל-1 בנובמבר בשעה 20:55, והפועל מקווה שהערעור שהגישה יביא לשינוי ההחלטה.