מלחמה של ממש בכדורגל הספרדי. ריאל מדריד פרסמה היום (שישי) הודעה רשמית וחריפה במיוחד, שבה דרשה את התפטרותו המיידית של נשיא הליגה הספרדית, חאבייר טבאס, גם מתפקידו כסגן נשיא ההתאחדות הספרדית. הסיבה: התבטאות מעוררת סערה של טבאס ברשתות החברתיות, שבה השווה את שיטות התקשורת של המועדון הלבן לאלו של יוזף גבלס, שר התעמולה של גרמניה הנאצית.
הסערה החלה בעקבות פוסט שפרסם טבאס בתגובה לשני מאמרים של העיתונאים תומאס גונסאלס מרטין וחסוס אורדיולה באתר 'אל דבאטה'. נשיא הליגה תקף את השניים וטען כי הם משמשים כשופרות של הנהלת ריאל מדריד, לפני שהפנה את האש גם לערוץ הטלוויזיה הרשמי של המועדון. לדבריו, ההנהלה מנהלת מערך תקשורתי שמטרתו להציג את ריאל כקורבן תמידי, תוך בחירה מגמתית של אירועים, חזרה על טענות והצגת יריבים כאויבים.
אלא שהאמירה שהציתה את האש הגיעה בהמשך: "השיטה הזו מזכירה מנגנוני תעמולה שבהם השתמש גבלס, שר התעמולה של גרמניה הנאצית: חזרה שיטתית, יצירת אויב והכפפת העובדות לנרטיב. ההשוואה היא לטכניקות התעמולה האלה, לא לאידיאולוגיה ובוודאי שלא לאוהדי ריאל מדריד", כתב טבאס. בהמשך האשים את ערוץ הטלוויזיה של הבלאנקוס בכך שהוא מציג באופן סלקטיבי טעויות שיפוט, מתעלם מהחלטות שמיטיבות עם הקבוצה ומשתמש בפרשת נגריירה כדי להצדיק כל החלטה שאינה לרוחה.
בריאל מדריד לא התכוונו לעבור על הדברים בשתיקה והגיבו בהודעה חריפה: "המועדון רואה בחומרה יוצאת דופן ובאופן בלתי נסבל את העובדה שאדם המחזיק בשניים מהתפקידים הבכירים ביותר בכדורגל הספרדי משתמש בהשוואה לשיטות התעמולה של המשטר הנאצי כדי להכפיש את המועדון שלנו, את הנהלתו ואת ערוץ הטלוויזיה שלו. ההבהרה שהוא אינו מתייחס לאידיאולוגיה הנאצית אינה מפחיתה מהאופי הפוגעני, הדוחה מבחינה מוסרית והבלתי ראוי מבחינה מוסדית של דבריו".
חאבייר טבאס (IMAGO)"התנהלות שאינה הולמת את תפקידו, דורשים את התפטרותו המיידית"
בהמשך ההודעה טענו במועדון כי מדובר בפרק נוסף בשורת מתקפות חוזרות ונשנות מצד טבאס נגד ריאל מדריד, נשיאה פלורנטינו פרס ואמצעי התקשורת שלה. "חמור במיוחד שטבאס מנצל אפילו שאלות, ידיעות או דעות של עיתונאים שאינם קשורים למועדון כדי להפנות כלפינו השמצות, תוך שהוא מייחס לנו פעולות של גורמים שלישיים שאין לנו כל אחריות עליהן", נכתב בהודעה.
הבלאנקוס גם קשרו את הסערה לפרשת נגריירה, שבמסגרתה נחשפו תשלומים שהעבירה ברצלונה במשך שנים לסגן יו"ר ועדת השופטים לשעבר. בריאל טענו כי לנוכח היעדר תגובה מספקת מצד הגופים שבהם מכהן טבאס, נאלצו לפנות ישירות לאופ"א כדי לדרוש בירור מלא של הפרשה. בנוסף, דרשו במועדון רפורמה מקיפה במערכת השיפוט ובמוסדות ההתאחדות הספרדית, כולל החלפת בעלי תפקידים שכיהנו בתקופה הרלוונטית.
"ריאל מדריד סבורה כי התנהלותו החוזרת של חאבייר טבאס מעידה על היעדר ניטרליות, כבוד וחוסר משוא פנים, שאינם מתיישבים עם אחריותו המוסדית", נכתב בהודעה, שהסתיימה בדרישה חד-משמעית: "התבטאויותיו והתנהגותו של טבאס אינן מתקבלות על הדעת בשום מוסד ספורט אירופי הפועל על פי עקרונות של כבוד, ניטרליות ויושרה. לפיכך, ריאל מדריד דורשת את התפטרותו המיידית מתפקיד נשיא הליגה הספרדית וסגן נשיא ההתאחדות הספרדית".
העימות הנוכחי הוא למעשה שיא נוסף במלחמה המתמשכת בין הצדדים, כאשר מדובר כבר בהודעה הרשמית השנייה שריאל מפרסמת נגד טבאס בתוך פחות מחודש. ב-22 בספטמבר תקף נשיא הליגה את המועדון בעקבות טענותיו בנוגע לשיפוט בדרבי מול אתלטיקו מדריד, והאשים אותו בניסיון לייצר תיאוריות קונספירציה כדי להסתיר את בעיותיו המקצועיות. כעת, לאחר ההשוואה לתעמולה הנאצית והדרישה חסרת התקדים להתפטרותו, נראה שהיחסים בין המועדון הגדול בספרד לאיש שעומד בראש הליגה הגיעו לנקודת רתיחה חדשה.