לאחר בקשת הפועל תל אביב לאור העומס עם משחקי היורוליג והמעברים מהארץ לחו”ל לדחות את הדרבי במסגרת המחזור הרביעי בליגת העל, שנקבע ליום ראשון, ה-1.11 בשעה 20:55, ועדת הדח”צים החליטה היום (שני) להשאיר את התאריך בעינו ולא לשנותו כלל.

כאמור, האדומים ביקשו לשנות את המועד המקורי שנקבע בעקבות העומס ולאור הצפיפות עם משחקה של הקבוצה נגד דובאי, כשבמנהלת הליגות התנגדו לבקשה והמנכ”ל דייויד בסן הגיש לוועדה מכתב תגובה הקורא לדחות על הסף את הערעור בטענה ש”העומס אינו ייחודי להפועל, זהו הסטנדרט האירופי".

בסיס הטיעונים של הפועל תל אביב היה סביב הזמן הקצר בין המשחק מול דובאי לדרבי, בו יש כ-48 שעות. בסן המשיך במכתבו וטען כי במהלך עונה תובענית עם טיסות, משחקי בית וחוץ ואילוצים משתנים, "כמעט בלתי אפשרי ליצור בכל נקודת זמן זהות מוחלטת בתנאי ההכנה של שתי הקבוצות".

אנטוניו בלייקני ורומן סורקין (רועי כפיר)אנטוניו בלייקני ורומן סורקין (רועי כפיר)

הוועדה פסקה: “פרק הזמן אינו בלתי סביר או חריג כשלעצמו”

במכתב שפרסמה הוועדה, נטען כי טענות הצדדים נבחנו וכי היא לא מצאה פגם המצדיק את התערבותה בהחלטה לשנות את התאריך. “פרק זמן זה, גם אם הוא יוצר מידת מה של עומס מקצועי, אינו פרק זמן בלתי סביר או חריג כשלעצמו מדובר בהפרש זמן שגור המתקיים באופן תדיר וכמעט מידי שבוע בכדורסל המקצועני, בין אם בלוחות המשחקים של קבוצות המשתתפות ביורוליג, בין בהתמודדות בין המפעל האירופי לליגה המקומית ובין במסגרת המשחקים האירופיים עצמם.

“פרק הזמן של כ-48 שעות בין משחק היורוליג בדובאי לבין משחק הליגה אינו בלתי סביר או חריג כשלעצמו, השיקולים שהובאו בחשבון על ידי הנהלת הליגה הם שיקולים רלוונטיים ולגיטימיים, והוועדה לא מצאה כי הופעל שיקול דעת מוטעה, כי נשקלו שיקולים זרים או כי ההחלטה לוקה בחוסר סבירות המצדיק התערבות”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה