רשמת העמותות במשרד המשפטים, באמצעות יחידת אכיפה ובקרה ברשות התאגידים, הגישה בקשת פירוק נגד עמותת מרכז קהילתי דתי לחברה תרבות וספורט "אליצור" נתניה, בעקבות ליקויים חמורים בהתנהלותה והעברת פעילות מתחם הקאנטרי לגורם פרטי למטרות רווח, בניגוד לדין.

לפי בקשת הפירוק, העמותה העבירה את עיקר פעילותה ונכסיה, ובהם מתחם הקאנטרי, לידי גורם פרטי, שהפעיל את המקום במשך 17 שנים והפיק ממנו רווחים אישיים. ברשות התאגידים ציינו כי העברת הפעילות נעשתה ללא פיקוח ובקרה מספקים, וכי ניהול הפעילות הפיננסית והחשבונאית בידי מפעיל פרטי מנע מהרגולטור לפקח על הנעשה. עוד נטען כי המהלך רוקן את העמותה מתוכן והיווה הפרטה של משאבים ציבוריים לטובת גורם פרטי, תוך הפרת הוראות חוק העמותות והנחיות הרשמת.

בהליך פירוק קודם בעניינה של העמותה גובשה ונחתמה בשנת 2022 תוכנית לתיקון הליקויים, בסיוע גורם מלווה. אולם, בחלוף ארבע שנים, הליקוי המרכזי לא תוקן, והקאנטרי המשיך לפעול באמצעות אותו גורם פרטי ובניגוד לדין. בעקבות זאת הוגשה בקשת הפירוק החדשה.

החודש התקיים דיון בבקשה בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, בפני השופטת כרמית בן אליעזר, שבסיומו הוחלט למנות לעמותה מפרקת זמנית ולדחות את טענותיה. בית המשפט קבע כי התנהלות העמותה התאפיינה בשורה של ליקויים, שכל אחד מהם, ובוודאי הצטברותם, מהווה עילה לפירוק. עוד צוין כי העברת הפעילות לגורם פרטי למטרות רווח, ללא פיקוח, שליטה או שקיפות, שומטת את הקרקע תחת תכלית קיומה של העמותה כגוף ללא כוונת רווח, וכי היא לא עמדה בהתחייבויותיה במסגרת תוכנית תיקון הליקויים.

בית המשפט דחה גם את טענת העמותה לשינוי נסיבות בעקבות הודעת עיריית נתניה על סיום הקצאת המקרקעין שעליהם נמצא מתחם הקאנטרי. בהחלטתו קבע כי סיום ההקצאה אינו מבטל את עילות הפירוק, אלא דווקא מחזק אותן. בנוסף, צוין כי רב הנסתר על הגלוי בנוגע לרקע ולנסיבות שהובילו את העירייה להחלטה לסיים את ההקצאה.

נוכח הצרכים הניהוליים המיידיים לקראת סיום ההקצאה, הצורך בניהול פעיל של המתחם בחודשים שנותרו והצורך לבחון את ההיתכנות הכלכלית להמשך פעילות העמותה במתכונת כלשהי, בהתאם למטרותיה הציבוריות, מינה בית המשפט את עו"ד חנית נוב למפרקת זמנית והקנה לה את כלל הסמכויות הנתונות בדין למפרק.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה