רעידת האדמה בכדורסל היווני שהתפוצצה היום (רביעי), כללה את מעצרם של יו״ר איגוד הכדורסל ואנגליס ליוליוס, השופטת ואסו צארוחה ושופטים נוספים בחשד להטיית משחקים ושוחד, והובילה לתגובה חסרת תקדים של פנאתינייקוס. במועדון הוציאו הודעה רשמית חריפה וחסרת מעצורים נגד המערכת, כשהם מתייחסים ישירות לגילויים על כ-820 אלף אירו במזומן שנתפסו בביתו של אחד השופטים ולכ-50 המשחקים שנמצאים תחת חקירה.

הודעת המועדון

"במשך שנים פנאתינייקוס הייתה נתונה לשיפוט מפלצתי של אנשים ספציפיים שמונו שוב ושוב באופן לא חוקי, איבדה תארים, שיחקה בדלתיים סגורות ושילמה מאות אלפי אירו בקנסות". במועדון הירוק הזכירו את הרדיפה שחווה הבעלים: "דימיטריס ינאקופולוס זעק בגלוי על כל מה שמבחיל בזמן שכולם שתקו. הוא סומן, הושמץ, נאסר עליו לצפות בקבוצתו ואפילו מנעו ממנו להגיע לאזכרה של אביו. נאלצנו לשחק מול שופטים שנחשדו בפלילים, שופטים שמחזיקים מאות אלפי אירו במזומן בבתיהם, ובתוך מערכת רקובה שאונסת את מה שאנחנו הכי אוהבים – הכדורסל".

בקבוצה היוונית הבהירו כי הפרשה לא תעבור בשתיקה וכי יפעלו בערוצים המשפטיים כדי להשיב את הצדק: "ניסיתם להתיש אותנו, אבל שכחתם שפנאתינייקוס איננה רק גביעים, תארים או גופיות – פנאתינייקוס היא עקרונות והיסטוריה. אנחנו נפנה לערכאות המשפטיות כדי לתבוע בחזרה את מה שנגנב מאיתנו על ידי משטר של לכלוך. אנו חבים זאת לאוהדים שלנו שנאלצו לסבול את העינוי הזה בשידור חי, ולשחקנים ולמאמנים שנגזל מהם מה שהגיע להם בדין. זה יהיה הניצחון הבא שלנו על המשטר הזה".

את ההודעה הלוחמנית חתמו בעקיצה ישירה למעורבים בפרשה: "בהצלחה בחושך שלכם, בהצלחה באי-קיומכם. אור השמש תמיד ינצח. פנאתינייקוס עוקבת מקרוב אחר ההתפתחויות ותחזור להגיב בכל פעם שיידרש”.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה