בעירוני טבריה חגגו אתמול (שבת) תיקו שהרגיש כמו ניצחון. בקבוצה משפת הכנרת הגיעו למפגש מול מכבי נתניה במטרה ברורה לנצח, לנוכח מצבם בטבלה בעקבות הפחתת שש הנקודות ושלוש הנקודות הנוספות שצפויות לרדת ממאזנם. עם זאת, לאור התפתחות המשחק, במועדון שמחו מאוד על הנקודה שהושגה ממש ברגע האחרון (1:1).
"במצב העניינים שנוצר, כל נקודה היא קריטית ובטח להינצל מהפסד ברגע האחרון זה מתוק מאוד", אמרו במועדון. "לא הגיע לנו להפסיד. תיקו שיקף את מה שקרה פה. השחקנים האלה מראים כל הזמן אופי ורוח לחימה ועם האופי הזה אפשר לעשות את זה ולהישאר בליגה, למרות הכל".
במועדון הקדישו את הנקודה לבעלים אריה קלמנזון, שכזכור נעצר ביום ראשון בפרשת "תמונת מראה" ושוחרר ביום חמישי לביתו בתנאים מגבילים. האוהדים הניפו במשחק שלטי תמיכה בקלמנזון, שעליהם נכתב: "אריה קלמנזון – מחכים לך בבית" ו"אריה קלמנזון – הלב של המועדון".
"אריה ומשפחתו עוברים תקופה קשה ואנחנו מאחוריו, תומכים בו ומחזקים אותו. אנחנו בטוחים שהוא ראה היום בבית את הלחימה והאופי של השחקנים ושאב מזה המון כוחות", אמרו במועדון.
אוהדי עירוני טבריה מביעים תמיכה באריה קלמנזון (חג'אג' רחאל)במהלך המשחק פרסם המועדון גם תמונות של הקהל התומך בקלמנזון, לצד ההודעה: "בזמן שמועדון הכדורגל עירוני דורות טבריה מתמודד עם אחת התקופות המורכבות בתולדותיו, ביציעים נשמע קול אחר. קול של נאמנות, הערכה ותקווה. אוהדי הקבוצה הניפו הערב שלטים עם מסר ברור לאריה קלמנזון: 'אריה, אנחנו מחכים לך'. דווקא בימים של חוסר ודאות, כשהכותרות עוסקות במתרחש מחוץ למגרש, בחרו האוהדים להזכיר שיש דברים שלא משתנים, האהבה למועדון, תחושת השייכות וההערכה לאנשים שהיו חלק מהדרך".
עיקר המחמאות הופנו לעידו שרון, שסיפק הופעה פנומנלית והציל לפחות חמישה שערים בטוחים. "רק על הופעה כמו של עידו לא הגיע לו להפסיד", החמיאו במועדון. "יש לנו את השוער בכושר הכי טוב בליגה". שרון קיבל בסיום מחמאות גם משחקני נתניה.
מי שהדאיג את אנשי המועדון הוא כריס קואקו. הקשר מחוף השנהב הוחלף לקראת סיום המחצית הראשונה לאחר שחש כאבים בקרסול, שבו סבל משבר תלישה, פציעה שממנה חזר רק לפני שבוע. הצוות המקצועי החליט שלא להסתכן ולהחליפו. קואקו הרגיע בסיום ואמר: "אני בסדר". לדבריו, לא קרה דבר רציני, אך בכל מקרה הוא ייבדק.
כריס קואקו ואלון אזוגי (חג'אג' רחאל)בר כהן, כובש שער השוויון, התייחס בסיום למתרחש סביב הקבוצה: "אנחנו לדעתי מצליחים מצוין לשים הכל בצד ולהתרכז בכדורגל. אנחנו מגיעים בכל בוקר לאימון ומנסים לעשות הכי טוב שיש".
על התחושות לאחר המשחק אמר: "תחושה מצוינת להביא נקודות לקבוצה ולהביא לשינוי. אני ממשיך לעבוד קשה. השער הזה נותן לי בטחון ויותר חשוב, נותן בטחון לכל הקבוצה, כי אנחנו צריכים כל נקודה".
כהן התייחס גם לאמונה של השחקנים ביכולתם להשוות למרות הכל: "אנחנו תמיד מאמינים. כל שחקן מאמין. מי שלא מאמין לא יכול להיות שחקן כדורגל".
על האווירה המיוחדת בקבוצה הוסיף: "זאת בהחלט קבוצה משפחתית, אנחנו נהנים מאוד יחד. כל אימון הוא באווירה שמחה וטובה. אני מאמין מאוד בחברים שלי ובזכות הביחד הזה נצליח להישאר בליגה".
בר כהן חוגג את השער (חג'אג' רחאל)כעת תתכונן טבריה למשחק קשה נוסף, בשבת הקרובה מול בני סכנין באצטדיון דוחא ב-18:00. היריבה צברה עשר נקודות בארבעת משחקיה האחרונים ולא ספגה במהלכם.
"אנחנו מאמינים בשחקנים האלה, שמראים אופי אדיר, שגם עם כל מה שקורה כעת, יידעו גם הפעם להשאיר אותנו בליגה", אמרו במועדון. "משחק בסכנין הוא סופר קשה, אבל כמו שאנחנו מראים בכל פעם, נבוא להלחם עד הסוף ולקחת נקודות".
כהן סיכם: "סכנין משחק קשה מאוד, אבל אנחנו מגיעים לכל משחק באמונה ובכוונה לקחת שלוש נקודות. אנחנו צריכים לעשות את זה כדי להשיג את המטרות שלנו".