קיליאן אמבפה היה הגיבור הגדול של הקלאסיקו אחרי שכבש אמש (ראשון) צמד והוביל את ריאל מדריד לניצחון 1:2 על ברצלונה וצימק את הפער מברצלונה בפסגה לשלוש נקודות בלבד. בסיום, החלוץ הצרפתי התראיין לערוץ הרשמי של המועדון וניתח את המשחק.

אמבפה גם ניצל את הניצחון כדי להעביר מסר נחרץ למבקרים ולצאת להגנת הסגל של ז'וזה מוריניו, כשהצהיר: "מי שאומר שאין איכות בסגל הזה הוא שקרן. זו ריאל מדריד והיא חייבת לנצח משחקים. חמישה ניצחונות רצופים עבורנו זה כלום, זה מסר טוב להפעם, אבל אסור לנו לחשוב שהעונה נגמרה".

אמבפה גם הדגיש את המאמץ הקבוצתי: "זה היה ניצחון של קבוצה. ידענו שאנחנו חייבים לתת משחק של גברים והוצאנו את כל מה שיש לנו. בסופו של דבר, לנצח ולהתקרב בליגה זה חשוב מאוד עבורנו".

הקלאסיקו של קיליאן: 1:2 לריאל על ברצלונה

מעבר לניצחון היוקרתי, המשחק הוביל לציון דרך אישי מרשים עבור אמבפה, שרשם את שערו ה-100 במדים הלבנים. הצרפתי לא הסתיר את התרגשותו ואמר: "אני מאוד מאושר. זה פרט קטן ואני שמח מאוד, ואני מאמין שאמשיך להבקיע שערים".

קיליאן אמבפה חוגג (IMAGO)קיליאן אמבפה חוגג (IMAGO)

לונין: “צריך לדעת לסבול”

אנדריי לונין שפתח בשער ריאל בהיעזרו של טיבו קורטואה, אמר על המפתחות לניצחון: "משמעת, גישה ורצון היו הדברים המכריעים. ברגעים מסוימים שלטנו במשחק, אבל ברוב הזמן לברצלונה היה יותר את הכדור. לשחק בחוץ זה מסובך מאוד. שלוש הנקודות היו חשובות כי כולנו יודעים מה המצב בטבלה".

השוער המשיך והחמיא ללכידות הקבוצתית: "זו עבודה קבוצתית. כשאתה יכול לשלוט, צריך לשלוט במשחק, לשחק טוב ולשמור על שער נקי. אבל כשהמשחק נהיה קשה מול יריבות חזקות כמו בקלאסיקו, צריך לדעת לסבול, לנהל את המשחק ולהיות קבוצה עד הסוף".

לסיום, העביר לונין מסר מפוקח לקראת המשך העונה והזכיר כי הסגל עוד נמצא בתהליך התאמה למאמן החדש: "חשוב לא לעצור ולא לחשוב על זה יותר מדי כדי לא לאבד ריכוז. אנחנו חייבים להמשיך להשתפר כי יש לנו עוד הרבה דברים לשפר. יש לנו מאמן שרק הגיע ואנחנו חייבים להשתפר כקבוצה. זו דרך ויש לנו עוד הרבה עבודה לפנינו".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה