דני אבדיה היה הכוכב הגדול של פורטלנד בעונה שעברה והשיא הגיע עם משחק האולסטאר שבו עשה היסטוריה כישראלי הראשון שמשתתף במשחק הכוכבים של ה-NBA. אלא שבקיץ דמיאן לילארד החלים סופית מהפציעה הקשה, ג’ה מוראנט הגיע בטרייד והיו סימני שאלה באשר למעמדו של אבדיה בדינמיקה החדשה, אבל הם נעלמו מהר בפתיחת העונה הזו כפי שאפשר היה לראות בניצחון 129:136 על לוס אנג’לס לייקרס הבוקר (רביעי).

גם במשחק שבו אבדיה הסתבך בבעיית עבירות ברבע השני, הוא קיבל את הכדור לידיים וניהל את ההתקפות של פורטלנד בקלאץ’ בדרך לתשע נקודות ברבע הרביעי ו-23 בסך הכל לצד תשעה אסיסטים.

"אנחנו רק מנסים להפוך אותו ליותר יעיל”, אמר המאמן מיקה נורי על אבדיה, “הרבה ממה שקרה בשנה שעברה היה בגלל הפציעות. הוא היה צריך להוביל את הכדור ולמעשה הרגיש כאילו הוא מוביל אותו לאורך כל המגרש, ואז לשחק בפיק-אנד-רול ולהצטרך להגיע לעבר הטבעת".

דני אבדיה (רויטרס)דני אבדיה (רויטרס)

נורי דיבר גם על השפעת השינויים בקיץ: “בעיקרון, עם היעילות של דיים (לילארד) וג'ה (מוראנט) שמשחק באותה צורה, פשוט הרגשנו שאם הם יתקפו את הרווחים בהגנה וימסרו לדני, הוא יוכל לתקוף את ההגנה כשהיא לא מאורגנת ולהגיע לטבעת עם דריבל אחד או שניים, במקום להוציא אנרגיה על הובלת הכדור כל הדרך מהצד השני".

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה