מכבי תל אביב "תארח" היום (חמישי, 21:05) את פאריס, במסגרת המחזור התשיעי של היורוליג, שיסגור עבור הדאבליסטית הישראלית את שבוע המשחקים הכפול השלישי בתחרות הבכירה של אירופה, רגע לפני הדרבי התל אביבי שישוחק בתחילת השבוע.

שתי הקבוצות מגיעות במגמות הפוכות: הצרפתים ניצחו את דובאי באמירויות בקוקה קולה ארנה בעוד שהצהובים הובסו בידי הכוכב האדום בלגרד. הערב, בעוד שיהיו את מי שירצו לייצר רצף ניצחונות, יהיו גם את מי שינסו לחזור למסלול הניצחונות כאשר הסגל שלהם חסר אפילו יותר, בטח לאור כך שג'ון דיברתולומאו חזר ארצה בעקבות הולדת בתו.

פאריס היא יריבה מיוחדת מבחינתה של מכבי תל אביב, שכן מתוך 19 הקבוצות בטבלה היא היחידה שקבוצתו של עודד קטש לא ניצחה עדיין בתחרות הבכירה של אירופה. ארבעה הפסדים בארבעה מפגשים, בשניים הראשונים הקבוצה הצרפתית עברה את רף 90 הנקודות ובשניים ששוחקו בשנה שעברה היא קלעה כבר יותר מ-100 נקודות. הצהובים מבחינה הגנתית לא יכולים להרשות לעצמם לספוג כל כך הרבה נקודות, בטח מול קבוצה שרק בשלישי האחרון קלעה 99 נקודות.

רומן סורקין מתווכח עם השופט (IMAGO)רומן סורקין מתווכח עם השופט (IMAGO)

סגנון הריצה של הקבוצה הצרפתית עד כה הכאיב מאוד ללא מעט קבוצות ביורוליג ובפרט למכבי תל אביב. תחת אור הזרקורים, בטח מהצד של פאריס, אי אפשר שלא לעסוק בתופעה הקרויה נדיר היפי, הסקורר שאחראי באופן רשמי ומהשנה שעברה גם כמעט הבלעדי על הקצב המהיר. סקורר שלא פוחד לקחת זריקות ולא משנה כמה הן קשות, מבחינתו נדמה שהבלתי אפשרי לא קיים אלא יותר עניין של פרספקטיבה: הוא מהיר מאוד, הוא גם לא צריך זמן רב להרים זריקה, כלומר השחרור שלו מהיר מאוד.

בעונה שעברה התפוקה שלו עלתה לאחר שטי ג'יי שורטס עזב לפנאתינייקוס והעונה הוא כבר ממציא את עצמו מחדש בוולנסיה, אך מבחינתו של היפי הוא הפך לסוג של חבר של קבע בחמישייה הפותחת, הוא כבר הספיק לפספס משחקים בגלל פציעה בקרסול, אך השורה התחתונה היא שהוא פתח בארבעה משחקים מתוך החמישה בהם שיחק.

טי גטי ג'יי שורטס ונאדיר היפי (IMAGO)

העונה שעברה החלה את השינוי מבחינתו של הגארד הזריז, כאשר הוא פתח ב-19 משחקים מתוך ה-37 של קבוצתו. הממוצעים של היפי עומדים על 18.9 נקודות לצד 3.8 אסיסטים, העונה (אמנם רק בחמישה משחקים) מספריו כבר עומדים על 20.2 נקודות לצד 2.4 אסיסטים. הפעם מהצד הצהוב, בחרנו ללכת בכיוון מאוד לא שגרתי, כלומר בדרך כלל הרעיון היה לקחת שחקן שאמור ו/או יכול ו/או צריך לעשות את ההבדל, הפעם בחרנו ללכת דווקא בעודד קטש. 

הוא חווה את הקבוצה שלו טוב מכולם, הוא יודע ששפת הגוף לא טובה, הוא יודע שהיכולת לא טובה והוא גם לקח אחריות. דיבר על חיזוקים, דאג להבהיר את דבריו כשהיה צריך וכשמדובר במי שסיפרו עליו שהיה ה-גורם לשמור את כולם מאוחדים גם בתקופות הכי קשות שהיו. יתרה מכך גם ידע להביא לתוצאות, הוא זה שיצטרך להרים את השחקנים משלושה משחקים רצופים שהסתיימו בהפסד, כאשר הדרך הייתה פשוט לא טובה ואולי זה הדבר שהדאיג יותר מהכל. הערב כאמור, מכבי תל אביב לא יכולה להרשות לעצמה הפסד נוסף ולהסתכן בפתיחה גרועה יותר מזו של העונה שעברה.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה