שתי מדליות לישראל באליפות אירופה בג‘ודו עד גיל 23 שנערכה היום (שישי) בנאפולי, כאשר יהונתן וקסלר זכה בתואר אלוף אירופה עם מדליית זהב ואילי חיון זכתה במדליית הארד.

וקסלר שהתחרה בקטגוריית המשקל עד 60 ק"ג, החל את יום הקרבות בסיבוב השני עם ניצחון בעונשים על אולקסנדר קליפינין האוקראיני, המשיך בניצחון ביתרון יוקו ברבע הגמר על וואה אגחסיאן הארמני, ובחצי הגמר גבר בניצחון ביתרון יוקו על לוקה גדילה הגיאורגי. בקרב הגמר התמודד מול פיאטרו אנדריני האיטלקי, השיג וואזרי ושמר עליו עד לסיום ההתמודדות - וזכה כאמור בתואר האירופאי עד גיל 23 ובמדליית הזהב היוקרתית.

אילי חיון, שהתחרתה בקטגוריית המשקל עד 52 ק"ג, החלה את יום הקרבות בסיבוב השני עם ניצחון באיפון על טטיטנה לימצייאבה האוקראינית, אך נוצחה ברבע הגמר בידי בוג'אנה סאביץ' הסרבית. בעקבות ההפסד נשרה לבית הניחומים, שם גברה בניצחון באיפון על טטרישווילי הגיאורגית והעפילה לקרב על המדליה. בקרב על הארד התמודדה מול מרהריטה מירושניצ'נקו האוקראינית, עליה גברה בריתוק באיפון וזכתה כאמור במדליית הארד החשובה. 

שני הרשקו, מאמן העל של נבחרת ישראל, אמר: ”הישג מצוין לנבחרת, ברכות גדולות ליונתן ואילי ולצוותים המקצועיים של הנבחרת. יונתן וקסלר  זכה בהישג איכותי ומרשים במיוחד, לאחר יום תחרות מצוין שהפגין בו יכולת מקצועית גבוהה, נחישות ובגרות תחרותית. אילי חיון הציגה סדרת קרבות איכותיים, עם ג׳ודו מצוין והרבה אופי. פרגון מיוחד לארתור קטייב, שליווה והוביל את הספורטאים בתחרות, ולכל אנשי הצוות השותפים לעבודה ולהצלחות”.

הרשקו הוסיף: “עם ההישגים הללו, נבחרות ישראל, הגברים והנשים, משלימות הישג יוצא דופן בשנת 2026 - לפחות מדליה אחת בכל אליפויות אירופה והעולם, בכל קבוצות הגיל. זו שנה פורייה ומוצלחת במיוחד לג׳ודו הישראלי, המשקפת עבודה מקצועית, מחויבות, המשכיות ועומק איכותי בנבחרות הגברים והנשים. גאים בהישגים וממשיכים לעבוד קשה לקראת האתגרים הבאים“.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה