ראסינג סנטאנדר ספגה עונש בעקבות מצית שנזרק מהיציעים ביום ראשון האחרון במהלך המשחק מול ריאל מדריד. התקרית התרחשה לאחר שהשופט חוסה לואיס מונוארה מונטרו בדק ב-VAR נגיעת יד אפשרית של אורליאן טשואמני בתוך הרחבה ובסופו של דבר קבע כי האירוע לא מצדיק כדור עונשין מ-11 מטרים.

השופט ציין את זריקת החפץ בדוח המשחק וכתב: "בדקה ה-78 הופעל שלב 1 של פרוטוקול השלכת חפצים בעקבות מצית שנזרק מהיציעים ונחת סמוך לעוזר השופט השני מבלי לפגוע בו". הפעלת הפרוטוקול בשלב זה כוללת כריזה לאוהדים במערכת ההגברה של האצטדיון.

ועדת המשמעת של ההתאחדות הספרדית הטילה על המועדון קנס בגין הפרה קלה של הסדר במשחק והעמידה את העונש ברף התחתון של הדרגה הבינונית בהתחשב בנסיבות המקרה. לפי סעיף 117 בתקנון המשמעת העוסק באירועים מסוג זה ניתן להטיל על הקבוצה האחראית קנס של עד 602 אירו.

יאן דיומנדה במאבק (רויטרס)יאן דיומנדה במאבק (רויטרס)

הסכום הסופי שנקבע

בסופו של דבר הוחלט כי העונש יעמוד על סכום של 301 אירו בלבד. הדיינים התחשבו בעובדה שהחפץ לא פגע בצוות השיפוט ושהמשחק נמשך כסדרו לאחר הכריזה במערכת ההגברה המקומית, כך שהאירוע הוגדר כקל בלבד.

הגיבו ראשונים לכתבה הוספת תגובה